Ellemieke Vermolen onder vuur na omstreden uitspraak: “Dat had ze niet moeten zeggen, het zijn onzinnige verdachtmakingen”
Ellemieke Vermolen onder vuur na omstreden uitspraak: “Dat had ze niet moeten zeggen, het zijn onzinnige verdachtmakingen”
Foto: Instagram

Sergio Herman is niet de enige chef in huis. Zijn vrouw Ellemieke Vermolen kan ook een aardig potje koken. Op kookzender njam! presenteert ze sinds kort ‘Ellemiekes KIDchen’, samen met haar kinderen Noah en Zenna. Daarin combineert ze de passie voor haar gezin met haar passie voor een gezonde keuken.

In Dag Allemaal lezen we dat de start van Ellemiekes avontuur op njam! wel ontsierd werd door een omstreden uitspraak over varkensvlees. In Het Nieuwsblad zei ze namelijk het volgende: “We eten thuis amper vlees. Af en toe eens op restaurant, daar kan dat. En geen varkensvlees, want dat is het ongezondste. Het is vaak hormonaal bewerkt en kan een trigger zijn voor kanker.”

Het Algemeen Boerensyndicaat reageerde ontstemd en vroeg “om dat soort onwaarheden niet rond te spuien.” Ook voormalig culinair journalist Dirk De Prins is scherp in Dag Allemaal. “Die uitspraak over varkensvlees had ze moeten laten”, vindt hij. “Het zijn onzinnige verdachtmakingen waar niemand iets aan heeft. Oké, vele jaren geleden kregen varkens die te dicht op elkaar leefden antibiotica ingespoten. Maar da’s nu totaal niet meer zo. De voedselcontroles zijn nu zo streng, daar kom je niet meer mee weg. Jammer dus, dat ze de sector zo viseert.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.