Peter Vanlaet verbaasd door Sean Dhondt tijdens ‘Liefde Voor Muziek’: “En dat terwijl we afgesproken hadden om dat niet te doen”
Peter Vanlaet verbaasd door Sean Dhondt tijdens ‘Liefde Voor Muziek’: “En dat terwijl we afgesproken hadden om dat niet te doen”
Foto: VTM

Peter Vanlaet had met Mama’s Jasje een monsterhit met ‘Als de dag van toen’. En dan te denken dat Peter het nummer eigenlijk lelijk vond en het niet eens wilde zingen…Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

In 'Liefde Voor Muziek' werd Peter Vanlaet verrast wanneer Sean Dhondt het nummer coverde. "En dat terwijl we afgesproken hadden om eigenlijk geen covers van covers te maken", lacht Peter.

Want 'Als de dag van toen' is origineel eigenlijk van de Duitser Reinhard Mey. Hij zong in 1974 'Wie vor Jahr und Tag' en nadien hetzelfde lied in het Nederlands.

"Met die versie kwam onze producer Roland Verlooven in 1997 af", herinnert Peter Vanlaet zich. "We beluisterden het samen, maar ik vond dat nummer slecht. Dat Nederlands met die Duitse klanken onder: vreselijk en allesbehalve poëtisch."

Vanlaet paste voor het nummer, bang om de mist in te gaan. Zijn producer trok hem toch over de streep, en de song stond uiteindelijk 52 weken op nummer 1.

"We stonden wekelijks bij 'Tien om te zien' en toen voelden we dat we goud in handen hadden. We hebben er diezelfde zomer direct de Zomerhit van Radio 2 mee gewonnen. Fantastisch."

Meer nieuws

Meer nieuws

.