Grote ongerustheid over dieet van André Hazes: “Niet ongevaarlijk en ongezond”
Grote ongerustheid over dieet van André Hazes: “Niet ongevaarlijk en ongezond”
Foto: Instagram

André Hazes heeft zijn levensstijl drastisch veranderd. Hij is tegenwoordig fitter dan ooit en eet een aangepast dieet. Al baart zijn voedingspatroon diëtiste Sonja Bakker veel zorgen. Dat schrijft Shownieuws.

André Hazes sport 14 à 15 keer per weeg. Daarnaast onthulde hij onlangs ook zijn speciale dieet. Hij start de dag met een shake als ontbijt, en ’s avonds eet hij 400 gram kip, 400 gram spinazie en 500 gram gebakken aardappelen. En dat elke dag, al twee maanden lang. Sonja Bakker zegt in de nieuwe Story dat dit haar zorgen baart.

“Het is juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Dat leren we van jongs af aan met de schijf van vijf.” Het verbaast Sonja dat André geen fruit eet, en zijn dieet ook bijzonder rijk aan koolhydraten. “En ook de hoeveelheden kip per dag zijn enorm. Het is te eenzijdig. Variatie is belangrijk, want alleen dan krijg je alle bouwstoffen binnen die je lichaam nodig heeft.”

“Maar wat me echt zorgen baart, is dat hij al twee maanden dagelijks zoveel spinazie eet”, vervolkt Sonja. “Spinazie is een heel gezonde groente, maar als je er zo vaak en zo veel van eet, dan krijg je ontzettend veel nitraat binnen. Dat is niet ongevaarlijk. En het is ongezond. Zeker op de lange termijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.