Grote zorgen voor Queen Elizabeth: “Dit is nog een véél groter probleem dan de perikelen met Harry en Meghan”
Grote zorgen voor Queen Elizabeth: “Dit is nog een véél groter probleem dan de perikelen met Harry en Meghan”
Foto: Photonews

Ghislaine Maxwell, de vriendin van Jeffrey Epstein, is opgepakt. Het is bijna zeker dat zij in de rechtbank zal moeten getuigen over haar connectie met de veroordeelde pedofiel, en dus ook over de betrokkenheid van prins Andrew. Die komt zo wel in zeer nauwe schoentjes terecht. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws.

Ghislaine Maxwell was jarenlang de vriendin van Jeffrey Epstein. Hij werd vorig jaar opgepakt voor het misbruik van talloze vrouwen. In augustus stierf hij in zijn cel, vermoedelijk door zelfmoord. Maxwell wordt gezien als zijn vertrouwelinge. Ze zou hem ook hebben geholpen bij het ronselen van jonge vrouwen voor het misbruik. 

De arrestatie van Maxwell zou rampzalig nieuws kunnen zijn voor de Britse prins Andrew. De zoon van de Queen wordt ook beschuldigd van seks met minderjarigen, die hem werden geleverd door het misbruiknetwerk van Epstein. Zo was Ghislaine bijvoorbeeld te zien op de foto waarop Andrew zijn arm rond een 17-jarige Virginia Roberts geslagen heeft. Zij beweert dat ze als minderjarige drie keer zou zijn gedwongen tot seks met prins Andrew, maar hij ontkent dat.

Wat zeker is: Ghislaine Maxwell kent de waarheid. En ze zal volgens een royaltywatcher niet twijfelen om Andrew onder de bus te gooien. "Alles om de aandacht af te leiden van zichzelf", klinkt het. "Bovendien is het mogelijk dat zij een deal kan sluiten met de aanklagers, in ruil voor bezwarend materiaal over andere personen. En het is logisch dat men ook naar hem zal vragen... Dus Andrew bibbert momenteel in zijn schoenen, als hij schuldig is."

Ook zijn moeder, Queen Elizabeth, maakt zich grote zorgen. "Het koningshuis heeft al adviseurs ingehuurd die hen moeten bijstaan tijdens deze crisis. Voor de Queen is dit een véél groter probleem dan de perikelen van Harry en Meghan. Als het fout loopt, kan haar zoon achter de tralies belanden. Langs de andere kant: als hij daadwerkelijk niets met de hele zaak te maken heeft - zoals hij voorlopig nog beweert - dan zou de getuigenis van Maxwell zijn redding kunnen betekenen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.