Er is beterschap op komst: “Tegen dan wordt het opnieuw warmer”
Er is beterschap op komst: “Tegen dan wordt het opnieuw warmer”
Foto: Pixabay

Het blijft de komende dagen overwegend droog, al blijft een lokale bui wel mogelijk. Het blijft ook vrij fris, maar vanaf midden volgende week zouden de temperaturen opnieuw een beetje stijgen.

“In de loop van de avond neemt de bewolking af. We krijgen een heldere avond en eerste helft van de nacht. De minima schommelen rond 15 graden. In de tweede helft komt er weer wat bewolking opzetten en die gaat tegen de ochtend voor wat lichte regen zorgen”, vertelt VTM-weerman Martijn Peters.

“Die lichte regen zal ook zaterdag aanwezig blijven. Het wordt dan zwaarbewolkt. Vooral in Vlaanderen is er lichte regen. De maxima schommelen rond 23 graden.”

“Zondag krijgen we hetzelfde weer als zaterdag. Het blijft zwaarbewolkt en er is nog steeds kans op wat lichte regen. Die regen verplaatst zich vooral naar het zuiden van het land. Maar ook in Vlaanderen kan er nog neerslag vallen, al zal dat niet al te veel zijn. Het zou zondag ook vrij krachtig kunnen waaien.”

“Maandag starten we de nieuwe werkweek nog zwaarbewolkt, maar in de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en gaan we de zon weer wat meer zien. Er is kans op een lokale bui, maar het blijft voornamelijk droog.”

“De rest van de week zal een beetje hetzelfde zijn. ’s Ochtends starten we met mooie opklaringen, en in de namiddag ontstaan er wat stapelwolken. Het blijft wel droog, en met 20 of 21 graden blijven de temperaturen vrij fris.”

Het KMI verwacht dat de temperaturen vanaf midden volgende week licht gaan stijgen. Donderdag zouden we maxima rond 25 graden krijgen, vrijdag zelfs 27 graden maar dan zou het weer opnieuw onstabieler kunnen worden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.