VTM

Anke Buckinx heeft slecht nieuws gekregen van haar dokter: “Dat was schrikken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Anke Buckinx kreeg onlangs niet zo’n fijn nieuws van haar dermatoloog. Er moest bij de radiopresentatrice een kwaadaardig melanoom operatief verwijderd worden.

“Ik had een melanoom op mijn rug. Dat was even schrikken...”, vertelt Anke Buckinx in Story. “Ik heb veel onrustige moedervlekken die kwaadaardig kunnen worden. Als risicopatiënt moet ik me om het half jaar laten controleren, maar door corona werd mijn afspraak twee keer verzet. Uiteindelijk was ik er maar net op tijd bij, de kwaadaardige vlek moest zo snel mogelijk verwijderd worden en er werd extra huid weggesneden. Heel akelig.”

“Als ik een paar maanden langer had gewacht, hadden we in een ander straatje gezeten volgens de dermatoloog. De komende drie jaar moet ik dus om de drie maanden op controle en zodra er twijfel is over een vlekje, wordt het weggesneden. Aangezien mijn broer overleden is aan lymfeklierkanker, maakte ik me wel zorgen...”

Anke is niet zeker wat de oorzaak is. “Het kan genetisch zijn, mijn vader heeft ook veel moedervlekjes. Maar het kan ook het gevolg zijn van zonneschade. Als tiener ging ik naar de zonnebank. Toen werd dat aangeraden om puistjes te bestrijden intussen weten we hoe verschrikkelijk slecht zonnebanken zijn voor je huid.”