Margriet Hermans is de lange tenen in onze maatschappij beu: “Heel jammer dat zulke grappen vandaag niet meer kunnen”
Margriet Hermans is de lange tenen in onze maatschappij beu: “Heel jammer dat zulke grappen vandaag niet meer kunnen”
Foto: Photonews

Margriet Hermans heeft het gehad met onze ‘overgevoelige’ lange tenen-maatschappij. Mensen moeten leren om weerbaarder te worden, zegt ze in Dag Allemaal.

Recent heeft de VRT zich verontschuldigd voor een grap van Geert Hoste in 'De Ideale Wereld'. In het fragment lachte Hoste met Vlaams Belangers die elkaar zouden begroeten met een Hitlergroet. “Áls iemand zich moest verontschuldigen, was het Geert zelf. En als hij vindt dat hij als humorist niks heeft fout gedaan - en dat hééft hij naar mijn mening ook niet - moet de VRT zijn verontschuldigingen toch niet aanbieden? Wat is dat voor een onderkruiperig gebaar!”, vindt Margriet Hermans.

Margriet kreeg vroeger zelf voortdurend grappen over haar gewicht over zich heen. Ze nam daar geen aanstoot aan. “Dan had ik niks anders moeten doen dan klacht indienen! Dat helpt trouwens niet, je moet gewoon leren om jezelf te wapenen tegen kritiek. Dat zou deel moeten uitmaken van een inburgeringscursus. De mensen die hier binnenkomen, moeten er rekening mee houden dat niet iedereen zo blij is met hun komst, en dat ze ’t ook voor een stukje moeten verdíenen om aanvaard te worden.”

Sommige Margriet-moppen vond ze zelf oprecht grappig. “Eén van de beste gaat als volgt: ‘Zeg, Margriet Hermans is bevallen. Zij ligt op kamer 433, 434 en 435.’ Ge moet er maar opkomen! Als ik die grap nu over iemand zou vertellen, zou ik een klacht aan mijn been hebben. Of die plastic stoel bij Jimmy B die langzaam werd afgelaten toen ik erop zat, hilarisch! Zoiets kan de dag van vandaag niet meer, en dat vind ik jammer. Ik vond dat echt plezant omdat ik dat kon relativeren. Maar dat kunnen mensen tegenwoordig niet meer, iedereen heeft zulke lange tenen. Ook in de politiek.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.