Prinses Elisabeth staat wat te wachten: “Geen uitzondering voor haar”
PMN
Prinses Elisabeth staat wat te wachten: “Geen uitzondering voor haar”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth geniet nog van haar vakantie. Ze probeert ook zoveel mogelijk te sporten.

Vanaf september begint prinses Elisabeth aan een militaire opleiding. Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? Wacht prinses Elisabeth een soort van Kamp Waes?

“Sowieso zal ze nu al aan het trainen zijn voor haar opleiding, want ze zal vijf uur sport per week krijgen op de militaire school", legt royaltywatcher Pascale Mertens uit aan Radio 2.  

"Toen het paleis aankondigde dat Elisabeth naar de Koninklijke Militaire School zou gaan, hebben ze ook een foto van haar gedeeld waarop ze aan het joggen is. Maar ze is sowieso heel sportief. Ze tennist, ze zeilt, ze doet aan diepzeeduiken, ze skiet, en ze gaat ook vaak hiken."

Opperbevelhebber
"Elisabeth zal niet de hele opleiding volgen, ze kiest ervoor om een basisjaar te doen, waarin ze de basiswaarden meekrijgt. Het is vooral een traditie binnen de koninklijke familie. Wellicht zal ze na dit jaar een andere opleiding volgen in het buitenland. Ze start op 31 augustus en de dag erna wordt ze al op initiatiekamp gestuurd naar Elsenborn voor vier weken. Ze leert er kaartlezen, schieten, tactiek, en ja, ze zal zoals iedereen door de modder moeten kruipen."

Een belangrijke opleiding want eens Elisabeth koningin is, zal ze ook opperbevelhebber worden van het leger. "Dat betekent zeker niet dat zij alles zal beslissen. Het blijft de regering en de minister van Defensie die beslist welke kazernes sluiten of welke nieuwe toestellen worden aangekocht. Ze wordt dan de protocollaire leider van het leger, dus daarom is het wel goed dat ze weet hoe het eraan toe gaat."

Meer nieuws

Meer nieuws

.