Maak kennis met de nieuwe wetenschapsman van VTM en hij heeft al meteen geweldig nieuws
PMN
Maak kennis met de nieuwe wetenschapsman van VTM en hij heeft al meteen geweldig nieuws
Foto: VTM

Martijn Peters gaan we deze zomer regelmatig zien opduiken bij VTM. Martijn ruilt de universiteit van Hasselt in voor een job bij DPG Media.

Martijn Peters wordt de nieuwe wetenschapsman van DPG Media. “Ik zal de kanalen van DPGMedia voorzien van allerlei wetenschaps- en klimaatnieuws”, legt Martijn uit in Het Laatste Nieuws. 

“Wanneer de Nobelprijs voor Geneeskunde straks wordt uitgereikt schuif ik bijvoorbeeld aan bij het VTM Nieuws. Maar ik kan evengoed een woordje uitleg geven over de processierups in Het Laatste Nieuws (de krant) of een klimaatwetenschapper interviewen voor Q-music.” 

“Als mensen mij zien op tv of horen op de radio moet er meteen een belletje rinkelen - hé, dat is Martijn, het gaat over wetenschap! -, maar ook achter de schermen zal ik de boel coördineren. Eigenlijk word ik vanaf augustus de Paul D’hoore van honderd en één thema’s.” 

Vader
En Martijn heeft ook geweldig nieuws te melden. In november wordt hij voor de eerste keer papa. “Ik zeg altijd: een kind is geen verlengstuk van jezelf. Natuurlijk wil ik dat mijn zoontje een passie ontwikkelt en zich daar 100 procent voor inzet”, gaat Martijn verder. 

“Maar of hij nu profvoetballer wordt of zelfstandige in de bouw doet er écht niet toe… Of ik een deelname aan Tempatation Island zou toejuichen? Goh, ik zou er toch wel een grapje over maken. Maar als dat echt zijn ding is… Ik wil mijn kind normen en waarden meegeven, maar zal hem nooit in een bepaalde richting dwingen.” 

“Stel dat mijn zoon bijvoorbeeld in het foute lichaam wordt geboren en een geslachtsverandering wil ondergaan, zal ik hem daarin steunen. Mijn moeder is kleuterjuf en mijn vader sportleerkacht, maar hij ging later werken op de Ford waar hij zich omschoolde tot verpakkingsingenieur.” 

“Ik werd thuis nooit onder druk gezet, maar altijd gestimuleerd om mij in te zetten voor dat wat ik graag deed. Misschien is dat ook wel de reden dat ik sta waar ik nu sta. Mijn ouders zijn hoe dan ook trots op mij. "

Meer nieuws

Meer nieuws

.