Jo Vally vindt het niet meer kunnen dat Vlaams Belang genegeerd wordt: “Allesbehalve democratisch"
Jo Vally vindt het niet meer kunnen dat Vlaams Belang genegeerd wordt: “Allesbehalve democratisch"
Foto: Photonews

Jo Vally is sinds de coronacrisis meer dan ooit geïnteresseerd in de politiek. Op gemeentelijk vlak zou zij zelfs zijn kans willen wagen. De zanger is van mening dat het allemaal veel democratischer kan, ook in de nationale politiek.

“Het Vlaams Belang is volgens een recente enquête de grootste partij in Vlaanderen, en toch wil geen enkele partij met hen spreken. Spreken, ik heb het zelfs nog niet over een coalitie met hen. Die paar politiekers die stellen dat het cordon sanitaire moet worden doorbroken, krijgen meteen al hun partijgenoten over zich heen”, aldus Jo Vally.

“Ik ben het niet met alles eens wat ze verkondigen, zeker niet met sommige militanten van die partij die té extreem zijn. Maar als mensen en masse voor hen stemmen, dan moet je die ook respecteren en naar hen luisteren. Zoveel opinies negeren is ondemocratisch. Net zoals het allesbehalve democratisch is wat PS-voorzitter Magnette doet en uitkraamt.”

“Hij is de voorzitter van de derde grootste partij van het land, maar gedraagt zich als de grote baas. Theo Francken stak hem onlangs de hand uit, maar hij lachte dat weg met de opmerking dat de N-VA smeekt om aan de macht te komen. Smeken zullen ze zeker niet doen, maar wat is er verkeerd aan om mee te willen besturen? Om hun verantwoordelijkheid op te nemen? Ach, wij Vlamingen worden onderdrukt door figuren als Magnette en een partij als de PS. Als jaren is dat zo en er lijkt geen verandering in te komen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.