Moeder van Ann Van Elsen heeft veel spijt tegenover haar dochter: “Dat vergeef ik mezelf nooit”
Moeder van Ann Van Elsen heeft veel spijt tegenover haar dochter: “Dat vergeef ik mezelf nooit”
Foto: Instagram

Ann Van Elsen was 9 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. In De Morgen blikt Anns moeder Ingrid terug op het verleden. Van één iets heeft ze veel spijt.

“Toen haar vader en ik uit elkaar gingen, was ze 9 jaar. Ze was altijd zo'n vrolijk kind, maar in stilte zag ze af. Ik zag het verdriet niet dat achter haar grote ogen schuilging. Omdat ze zo'n zelfredzame en vrolijke indruk maakte, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik haar in de steek liet. Integendeel, misschien voelde ik me zelfs een beetje overbodig.”

“Ik probeer niet te veel spijt te hebben van het verleden. Maar dat ik nooit het verdriet van mijn kind zag, zal ik mezelf nooit vergeven. Ik heb me vaak afgevraagd of ze door de scheiding zo weinig zelfvertrouwen had als puber, hoewel ze toen al veel capaciteiten had.”

“Ze kwam eens wenend thuis na een examen Duits. Heel de klas had hetzelfde antwoord ingevuld, behalve zij. Zij was erdoor, de rest niet. Ik heb zo vaak gedacht: geloof toch eens in jezelf, Ann. Dat onzekere kantje is altijd wel wat gebleven en dat vind ik jammer. Maar met ouder te worden, zijn we elkaar beter gaan begrijpen. Daar ben ik dankbaar om."

Meer nieuws

Meer nieuws

.