Sabine Hagedoren ziet een einde komen aan de hitte: Dit weer krijgen we vanaf het weekend

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Onweersbuien maken vanaf vrijdag een einde aan de grote hitte. Vanaf het weekend wordt het minder warm en wisselvalliger.

"Zaterdagochtend trekt er een storing over het land, met opnieuw regenbuien en lokale onweersbuien. We moeten ook rekening houden met felle windstoten. Het is wisselvallig, maar in de loop van de namiddag wordt het waarschijnlijk droger vanuit het westen. Als er dan nog een bui valt of een onweer losbarst, dan is dat in het oosten van het land. De temperaturen liggen lager. De maxima bedragen 23 of 24 graden. In het oosten is misschien lokaal nog een zomerse temperatuur mogelijk van 25 of 26 graden."

"Op zondag gaan we tot 23 graden. Er staat een goed voelbare wind. Een enkele bui is mogelijk, maar dat is vooral voor het zuiden van het land. Voor Vlaanderen zijn er na de middag misschien zelfs brede opklaringen."

"Begin volgende week krijgen we Belgisch weer. Het wordt licht wisselvallig, met zon en wolken. Maandag is er wel redelijk veel wind en kans op een lokale bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook dinsdag is het meestal droog weer en wisselend bewolkt. Maandag gaan we tot 23 graden, en tot 21 graden op dinsdag. Woensdag wordt het eventjes terug wat warmer met 24 of 25 graden."

 

 

 

Tags r24