Cathérine Moerkerke heeft heftige maanden achter de rug: “Kon het niet geloven”
PMN
Cathérine Moerkerke heeft heftige maanden achter de rug: “Kon het niet geloven”
Foto: Photonews

Het zijn al heftige maanden geweest voor VTM-nieuwsanker Cathérine Moerkerke. Privé was het druk voor haar maar ook op de redactie van VTM-Nieuws was het alle hens aan dek.

“Het was en is een straffe episode in mijn carrière”, citeert TV-Familie Cathèrine Moerkerke in Nina. “Omdat we er nu zelf ook middenin zitten, hé. De aanslagen van 22 maart waren dichtbij, maar ik was er gelukkig niet persoonlijk bij betrokken. En 9/11 was onwaarschijnlijk, maar dat gebeurde dáár. Nu gebeurde het hier.”

Toen het nieuws over de lockdown kwam, was er bij Cathérine wel een paniekmomentje. “Ik geloofde het niet. Dit kón toch niet? Gaat het land dicht? Onmiddellijk schoot ik in praktische modus. Wat met de kinderen? Met mijn mama? Ik dacht alleen aan mijn privéleven.”

“Ik vond dat pittig, hoor. Mijn zoontje doet letterlijk niks als ik er niet naast zit. Maar ik had geen autoriteit als leerkracht. Mijn dochter deed wel alles zelfstandig.”

“Het gebeurde dat ze naar beneden stormde: ‘Mama, waar is je computer? En is die opgeladen?’ En niet veel later: ‘Te laat! Live-les gemist..."

Meer nieuws

Meer nieuws

.