Voetbalanalist veroorzaakt rel na grap over Zwarte Piet-grap: "Vergeet het, ik ga dat niet doen"
PMN
Voetbalanalist veroorzaakt rel na grap over Zwarte Piet-grap: "Vergeet het, ik ga dat niet doen"
Foto: YouTube

De Nederlandse voetbalanalist Johan Derksen heeft een rel veroorzaakt. De rel kwam er nadat hij een grap maakte over Zwarte Piet-grap maakte over rapper Akwasi.

Johan Derksen vindt dat Akwasi oproept tot geweld. Hij besloot in het programma ‘Veronica Inside’ er dan maar een Zwarte Piet-grap over te maken. “Ik heb heel cynisch als kat naar Akwasi gezegd van: het is toch niet Akwasi, weten we dat zeker? Dat was alles”, legt Derksen uit bij Shownieuws. Velen vonden de grap ongepast omdat ze het racisme vinden.

“In dit programma heb je een mening, maar ook grappen. Ik kan haast niet meer zeggen dat ik het een goede grap vind als ik de media deze week gevolgd heb, want ik heb zo links en rechts een klap om de oren gekregen. Dit was een verkeerde grap en die grap wordt uitvergroot en dat werd een nationale rel. Maar Akwasi roept op tot geweld en dat wordt geaccepteerd. Dat vind ik gek.”

“Ik dacht: Akwasi mag wel een tikje terughebben, zodat hij weet dat hij niet iedere goede demonstratie kan kapen met zijn geschreeuw over Zwarte Piet. (…) Ik heb totaal geen spijt van deze grap, ondanks het feit dat het een verkeerde grap was.”

Excuses van Derksen komen er niet. “Ik bied mijn excuses niet aan, ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof."

Meer nieuws

Meer nieuws

.