Harde sneer naar Chris Dusauchoit: “Het is een arrogant manneke waarmee niet te praten valt”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In het al jaren aanslepende dispuut tussen Chris Dusauchoit en zijn buurman rond een vliegenplaag, is het eindelijk tot een proces gekomen. Veehouder Theo Schrevens is er gerust in dat hij de zaak gaat winnen. Dat lezen we in Dag Allemaal.

Twee jaar geleden luidde Chris Dusauchoit de alarmbel. In het veebedrijf naast zijn deur stapelde het vuil zich op en liep het afvalwater en de mest door open goten de velden - en som zijn tuin – in. Het gevolg was een enorme vliegenplaag die Chris soms tot wanhoop dreef. Hij zag uiteindelijk geen andere uitweg meer dan naar de pers te stappen en klacht in te dienen om de overlast te doen stoppen.

“Tot op vandaag ligt de mestput nog altijd open en kweken de vliegen rustig verder”, zei Griet Cnudde, de advocate van Chris tijdens de zitting. Zij eist dat de activiteiten van Theo Schrevens stopgezet worden. “Het gaat om manifeste en veelvuldige inbreuken”, klonk het. Het parket vordert in totaal bijna 250.000 euro boetes tegen de man en zijn vennootschappen, en zes maanden cel.

Dag Allemaal kreeg Theo Schrevens aan de lijn, en die bleek allesbehalve onder de indruk te zijn. “Wat daar allemaal verteld is, ’t zijn leugens!”, klinkt het fel. “Dat Dusauchoit met vliegen zit, daar kan ik toch niet aan doen? Dat hij z’n kot eens opkuist, of een poetsvrouw neemt. Ik heb geen enkele vlieg op m’n erf, maar hij wél. Tja, dat hij dan eens op zoek gaat naar een oorzaak. Maar die ligt dus niet bij mij.”

“Hij wil op de buiten wonen. Dan moet je daar bepaalde zaken bijnemen. Maar er valt niet mee te praten, ’t Is een arrogant manneke.” Schrevens is niet van plan om te stoppen met zijn activiteiten. “Waarom zou ik? Iemand maakt mij het leven zuur, en ik zou ’t op een lopen moeten zetten? Nee, hoor.”

Schrevens is ervan overtuigd dat hij gelijk gaat krijgen. “Tuurlijk. Ik heb genoeg controleurs over de vloer gekregen, vorige week zelfs nog. En die mensen zeggen me dan dat alles in orde is. Maar m’n buurman gelooft die controleurs niet. Tja, dan moet hij maar bewijzen dat ik de milieu-inspectie omgekocht heb, hé.”