Koningin Mathilde krijgt om opvallende reden kritiek: “Waarom doet zij dat toch altijd?”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zowel koningin Mathilde als koningin Máxima zijn fan van Belgische mode. Máxima krijgt nu het verwijt dat ze haar kleding te weinig in Nederland koopt. Dat schrijft TV Familie.

Net als koningin Mathilde draagt Máxima het grootste deel van de tijd kleren van ‘onze’ Edouard Vermeulen en zijn modehuis Natan. Ook voor haar hoeden kiest Máxima een Belgische ontwerpster: Fabienne Delvigne. Volgens de Nederlandse royalty- en modejournaliste Josine Droogendijk zou Máxima beter vaker naar de Nederlandse ontwerpers kijken.

Royaltywatcher Kathy Pauwels begrijpt de frustratie van Josine Droogendijk. “Nederlands zijn net als de Fransen erg chauvinistisch ingesteld, hé. Ik snap dat ze in Nederland van mening zijn dat hun koningin wat meer aandacht mag schenken aan ontwerpers van eigen bodem. Let wel: ze krijgt nooit de kritiek dat ze er niet mooi voorkomt hé. Maar ja, dat komt dus omdat ze meestal kleding van Natan draagt”, lacht Kathy.

Ook vanuit ons land kwam er volgens Kathy Pauwels al wat kritiek op koningin Mathilde: “Want waarom grijpt de koningin altijd maar weer naar Natan? Dat vragen mensen zich af. Al zie je Mathilde ook soms in dingen van Raf Simons, hoor. Maar met Edouard Vermeulen en Natan hebben zowel Mathilde als Máxima een heel sterke band.”