Bakken en braden de komende dagen, maar Sabine Hagedoren kondigt weersverandering aan: “Vanaf dan kans op regen of buien”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
De komende dagen wordt het tropisch warm, met temperaturen die lokaal boven de 30 graden kunnen klimmen. In het weekend neemt de kans op regen of een bui toe. Ook een onweer is niet uitgesloten.

"Woensdag verwachten we aan de kust geen zeebries. Daar halen we ook 28 of 29 graden. Landinwaarts gaan we naar een tropische 30 graden, misschien lokaal nog iets meer. Er zijn hooguit wat hoge sluierwolken."

"Donderdag wordt het opnieuw bakken en braden bij een stralende zon. Dat bij temperaturen van 27 graden aan de kust tot 30 of 31 graden landinwaarts. Aan zee verwachten we dan wel een zeebries. Daar komt in de loop van de namiddag verkoeling."

"Ook vrijdag zal die zeebries er zijn. En ook dan hebben we nog die temperaturen van 30 graden of iets meer. Er zullen vrijdag wat meer stapelwolken zijn. Vrijdagnacht kunnen er misschien hier en daar al enkele warmteonweders losbreken."

"Zaterdag starten we mogelijk met hier en daar buien of onweer. Het wordt minder warm, met temperaturen tussen 25 en 28 graden. Na de middag is er kans op regen of buien. De kans op onweer is dan iets kleiner."

"Zondag is er eerst zonneschijn, later zijn er periodes met regen of buien vanaf het westen. We gaan tot 27 graden."

"Maandag en dinsdag wordt het nog wat koeler, tot zo’n 24 graden. Het wordt wat wisselvalliger, met misschien lokaal nog een bui."

 

Tags r24