Bart De Wever spreekt duidelijk taal: “Dat krijgen wij nu als een boemerang terug in ons gezicht”
Bart De Wever spreekt duidelijk taal: “Dat krijgen wij nu als een boemerang terug in ons gezicht”
Foto: Photonews

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever was dinsdagavond te gast in ‘Terzake’. Daar sprak hij zich uit over het anti-racismeprotest naar aanleiding van de dood van George Floyd, en het probleem dat in onze samenleving heerst rond ‘identiteit’.

“Aan die jongeren zeg ik: kom kijken naar het politiebeleid, waar ze vaak over klagen. Waar ze zich blijkbaar herkennen in wat er in Amerika gebeurt. Daarvan durf ik zeggen: Dat is niet correct. De Amerikaanse samenleving, de omgang met geweld… Dat is totaal niet de onze. Die cijfers kan je totaal niet vergelijken. Men eigent zich een verontwaardiging toe op een manier die emotioneel is. Dat versta ik in het geval van die jongeren. Maar het helpt maatschappelijk niet veel”, zei Bart De Wever op Canvas.

“Ik denk dat er rust en evenwicht komt op het moment dat je een samenleving hebt die gebaseerd is op een gezond identiteitsconcept en mensen elkaar erkennen als spelers van dezelfde ploeg. Maar identiteit, dat vinden we allemaal heel vies. Dat hebben we weggesmeten. En in een deel van het protest komt dat als een boemerang terug in ons gezicht. Dat is onze zelfafwijzing die we eigenlijk een stuk terug geprojecteerd te krijgen door die jongeren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.