Filip en Mathilde doen iedereen schrikken door plots hier op te duiken: “Het bewijs dat ze ook maar gewone mensen zijn”
Filip en Mathilde doen iedereen schrikken door plots hier op te duiken: “Het bewijs dat ze ook maar gewone mensen zijn”
Foto: Photonews

Zaakvoerder Dirk Bollens geloofde afgelopen zondag zijn ogen niet toen hij zag wie er zijn brasserie in Merchtem binnenstapte. Koning Filip, koningin Mathilde en hun gezin kwamen er even uitrusten tijdens een fietstocht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Wij krijgen heel vaak fietsers en wandelaars over de vloer", vertelt zaakvoerder Dirk Bollens. "Maar zondagmiddag was het even schrikken. Rond 12 uur kwamen er vijf mannen onze zaak binnen. Ik dacht eerst dat het om een controle voor contacttracing ging. Maar die mannen bleken van de federale politie. Ze vroegen me of ik op de hoogte was van een reservatie op naam van Vermeiren. Dat bleek uiteindelijk hoog bezoek te zijn."

De agenten wilden Dirk niet vertellen wie er precies op komst was, maar hij merkte wel meteen dat het serieus was. "Ze zochten een rustige locatie op het terras, weg van de drukte. En de politiemensen zelf hadden ook een tafel nodig op ongeveer tien meter van de gasten."

Wat later kwamen koning Filip en koningin Mathilde daar aan met de fiets, samen met hun kinderen. "Ze waren echt supervriendelijk en beleefd. De koning heeft ook een woordje gezegd tegen mij. Hij vroeg of ik het niet moeilijk heb gehad tijdens de coronacrisis. Hij leek me oprecht heel bezorgd."

Het koningspaar bestelde een pasta en een watertje. "De koning en de koningin zijn eigenlijk heel gewone mensen die op een zondag een fietstocht maken", aldus Dirk. "Zowel wijzelf als onze klanten hebben hen alle privacy gegund."

Meer nieuws

Meer nieuws

.