Winnie en Jonah hebben moeilijke periode achter de rug: “Er zijn spanningen geweest, ja”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Winnie en Jonah hebben er heftige maanden opzitten. De lockdown en gelijktijdig de verbouwingen aan hun huis bleken een hele beproeving. Dat vertelt het ‘Blind Getrouwd’-koppel in Story.

Plots dag en nacht samenleven was voor Winnie en Jonah een serieuze relatietest. “Door nu allebei van thuis te werken leer je elkaar toch op een andere manier kennen. Ik merkte bijvoorbeeld dat Jonah minder stressbestendig is dan ik had gedacht. Overdag heeft hij veel energie maar ’s avonds moest ik hem soms met rust laten. Na mijn werkdag heb ik behoefte aan aandacht. Hij moet er nog aan wennen om rekening te houden met mij.”

Jonah beaamt dat van thuis uit werken niet makkelijk was. “We werden makkelijk afgeleid door elkaar, waardoor ons werk bleef liggen. Winnie werkt heel gestructureerd maar ik ben met duizend-en-een dingen tegelijk bezig en dat vraagt veel energie. Als zo’n energiebom als Winnie dan ’s avonds op mij valt, kan dat weleens vermoeiend zijn. Dan moet ze me niet meer vragen om een boardgame te spelen.”

En alsof die lockdown nog niet moeilijk genoeg was, zijn ze samen een huis aan het verbouwen. Ook dat is voor een jong koppel een beproeving. “Er zijn al heftige dagen geweest, ja”, zegt Jonah. “Ook op mentaal vlak. Mijn werk, de verbouwingen, Blind Getrouwd, de lockdown, niet meer met mijn maten op café kunnen gaan… Dat was heel veel tegelijk. Er zijn momenten geweest dat ik hardhandig de deuren dichtsloeg. Wat de verbouwingswerken betreft ben ik een perfectionist, alles moet tot op de millimeter juist zijn. Er zijn dus zeker spanningen geweest.”

“Niet zozeer omdat er een probleem was tussen ons, maar de verbouwingen zorgen voor stress en nemen veel tijd in beslag, ook in het weekend”, verduidelijkt Winnie. “Veel ruimte om in het weekend samen iets leuk te doen is er dan niet. Ik wilde bijvoorbeeld een weekend met ons twee plannen, maar dan reageert hij kortaf dat dat niet zal gaan. Ik snap dat wel, er kwam de voorbije maanden heel veel op ons af. Maar kijk, we zijn er goed doorgekomen. Het is een voordeel dat we nog niet lang getrouwd zijn. Er is nog veel verliefdheid tussen ons, nu zijn we nog tolerant tegenover elkaar.”

Jonah is realistisch. “Er zullen ongetwijfeld nog discussies komen”, zegt hij. “Blijven praten met elkaar is de boodschap. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, soms met de verkeerde woorden en soms komt het hard over, maar we komen er altijd wel uit. We hopen dat de meeste verbouwingswerken tegen het einde van het jaar achter de rug zullen zijn. Als we dat overleefd hebben als koppel, is het for life!”

 

Tags winnie jonah