Guy Van Sande erg aangedaan na klacht wegens slagen en verwondingen: “Waarom doen ze mij dit toch aan?”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Guy Van Sande is opnieuw voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij riskeert 4 maanden cel wegens slagen en verwondingen. In Dag Allemaal reageert de voormalige acteur erg aangeslagen.

Vijf jaar geleden zou Guy Van Sande de partner van z’n toenmalige beste vriend in een klemgreep hebben genomen, om hem zo de kans te geven haar af te ranselen. Daarvoor riskeert Guy nu vier maanden cel. Dag Allemaal had een gesprek met hem, en hij was erg geëmotioneerd.

“Waarom doen ze mij dit toch aan? Ik probeer het écht goed te doen nu. Ik neem verantwoordelijkheid op voor alles wat er gebeurd is. Maar niet voor wat er níet is gebeurd. Geef me toch de kans verder te gaan met mijn leven”, aldus de voormalige acteur.

De feite waarvoor Guy een veroordeling riskeert, dateren van in februari 2015. Guy en zijn vrouw zouden op reis gaan met die man, die toen nog een goede vriend was. “Ik wist dat hij in een toxische relatie zat, maar hoopte dat we van drama gespaard zouden blijven. Dat bleek ijdele hoop. Die twee kregen op een bepaald moment een vlammende ruzie in zijn appartement.”

Guy wilde naar eigen zeggen tussenbeide komen, maar dat haalde niets uit. “Tot die man plots riep: ‘Guy, een mes!’ Zijn vriendin wilde hem te lijf gaan met een 30 centimeter lang mes.” Guy heeft dat verhinderd. “Ik heb haar in een eendenklem genomen, een politiegreep die ik ken van m’n tijd bij ‘Zone Stad’. Geschikt om iemand mee te immobiliseren, maar niet om iemand mee te verwonden.”

“In mijn ogen heb ik daardoor verschillende levens gered. Dat van die toenmalige ‘vriend’, het mijne, dat van Nathalie in de kamer ernaast én dat van de vrouw zélf.” Volgens Guy zou het anders echt op een bloed bad zijn uitgedraaid. “De stoppen van die vrouw waren compleet doorgeslagen. En ja, achteraf hoorde ik dat ze met de gedachte speelde om ook zichzelf iets aan te doen.”

Van Sande vindt het dan ook vreemd dat de vrouw tegen hem klacht heeft ingediend. “Ik snap er niks van. In het dossier is geen bewijs te vinden. Haar zogezegde verwondingen werden niet vastgesteld. In de rechtbank heeft mijn gewezen vriend me trouwens nog bedankt voor m’n tussenkomst.”