Filmpje met Zita Wauters wekt kritiek op: “En dat in deze tijden…”

door: Redactie
Voor haar nieuwe Vlaanderen Feest-lied heeft Radio 2 Wim Soutaers zomerhit ‘Allemaal’ in een nieuw jasje gestoken. Voor het inzingen werd ook een beroep gedaan op Zita Wauters. Op de keuze voor die laatste werd op de sociale media niet altijd positief gereageerd. Dat schrijft Dag Allemaal.

“In tijden dat artiesten elke vorm van promotie kunnen gebruiken, had Radio 2 ook een ‘echte’ zangeres kunnen kiezen’, is een veelgemaakte opmerking. Bij Radio 2 blijven ze achter hun keuze staan. “We verrassen ons publiek graag”, klinkt het. “Ook muzikaal. Actrice Maaike Cafmeyer zong eens een Valentijnsliedje voor ons, comedian Michael Van Peel bracht op de Eregalerij een hommage aan Jacques Brel.”

Met Zita Wauters hoopt Radio 2 vooral haar vele jonge fans te bereiken. De dochter van Koen en Valerie De Booser heeft maar liefst 122.000 volgers op Instagram. “Bovendien heeft Zita door haar deelname aan en selectie voor Ketnet Musical bewezen dat ze op dat vlak toch enige aanleg heeft. Het feit dat er vragen bij gesteld worden, betekent dat onze missie - verrassen geslaagd is”, aldus Radio 2.