Bart De Wever is bang dat dit gaat gebeuren: "Dan staan we er heel slecht voor"
PMN
Bart De Wever is bang dat dit gaat gebeuren: "Dan staan we er heel slecht voor"
Foto: Photonews/Instagram

Bart De Wever buigt zich over het racisme in onze samenleving. Dat is sinds de dood van de Amerikaan George Floyd weer een heel actueel thema.

"Racisme staat historisch gezien niet op een hoogtepunt, maar eerder op een dieptepunt", zegt Bart De Wever in 'Terzake'. "We zijn alleen heel gevoelig worden voor deze problematiek. Het komt veel meer aan de oppervlakte, maar in de vorige generaties was het probleem oneindig veel erger en was het zeker wel structureel."

"De omvorming van een samenleving gebeurt niet met het toverstokje. Dat kost veel tijd. Ik begrijp dat jongeren nu gefrustreerd zijn en oplossingen willen. Ik zeg daarop: we werken eraan en we bereiken ook resultaten."

De Wever ziet een stijgende diversiteit bij het politiekorps. Hij pleit ook voor projecten rond jongerenwerking en een betere klachtenbehandeling. "Als je dat jaren volhoudt, ga je naar meer harmonie in de samenleving en dat is het enige dat ons kan helpen. Nu met de polarisering en de identiteitspolitiek die overwaait vanuit de VS, kan de apartheid waarin we leven zich nog meer bestendigen en dan staan we er heel slecht voor."

Meer nieuws

Meer nieuws

.