Martine Jonckheere is er nog steeds niet goed van: “Dit deden ze met mij op set van Familie”
PMN
Martine Jonckheere is er nog steeds niet goed van: “Dit deden ze met mij op set van Familie”
Foto: Medialaan

Martine Jonckheere speelde lange tijd de rol van Marie-Rose in Familie. Haar personage zit momenteel in de gevangenis.

Martine Jonckheere kende een moeilijke jeugd. “Ik vond dat mannen niet veel respect hadden voor vrouwen en zich vaak seksistisch gedroegen. Kijk, er werd van mij gezegd dat ik een sexy ding was. Ik was goed gebouwd en had mooie benen, dus ik kleedde mij daar ook naar – op een de deftige manier. Daardoor trok ik mannen aan, maar door mijn traumatische jeugd (vader Jonckheere sloeg zijn vrouw en dochters, red.) hield ik hen op afstand.”

Maar Filip kon wel haar schild doorbreken. “Ik voelde meteen hoe respectvol Filip naar mij toe was. Onbewust zocht ik dat in een man. Kinderen die een rotjeugd hebben gehad en geslagen zijn door hun vader, zoeken onbewust nochtans dikwijls eenzelfde soort figuur als partner. Het is een soort aantrekkingskracht. Voor Filip had ik bijvoorbeeld een relatie met een alcoholicus. Het werd onleefbaar tussen ons – gelukkig kwam Filip op het juiste moment op mijn pad.”

Martine heeft ook nog steeds moeilijk met wat haar bij Familie is overkomen. Ze werd er ontslagen, maar dat is blijkbaar nog niet alles. “De voorbije vijf jaar waren niet mijn gelukkigste, nee. De wereld draaide door, ook op de set van Familie, maar ik werd letterlijk en figuurlijk uitgesloten. Dan voel je je nutteloos. Tijdens de coronacrisis had ik dan ook zoiets van: nu voelt iedereen eens hoe dat is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.