Urbanus wil best geen moppen meer vertellen over moslims: "Maar dan moet imam dit doen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Urbanus heeft met zijn passage in 'De Afspraak' heel wat stof doen opwaaien. Het gevolg was een twitterrel.

Urbanus (71) heeft een uitgesproken mening over wat er allemaal in ons land en de wereld aan het gebeuren is. "De globalisering van de wereld betekent niet automatisch de globalisering van de humor. Ik heb er begrip voor dat grappen die vroeger werden gedoogd nu niet meer kunnen door de ineenschuiving der mensheid. Humoristen zijn best bereid in het theater geen kwetsende grappen te vertellen over moslims", reageert de komiek in Het Laatste Nieuws. 

"Wil men dan ook aan de radicale imam vragen dat hij in de moskee geen grappen meer vertelt waar vrouwen en ongelovigen door gekwetst worden? Zou een beetje helpen. Niemand hoeft deze match te winnen, gelijkspel is ook al goed. De dag dat we allemaal over mekaars minpuntjes grappen kunnen maken, zitten we samen op een terras couscous, maniok, chop choy en frieten te eten."

"Ik ben fan van de 'The Daily Show' van Trevor Noah. Om een statement te maken, vertelt hij naast een nieuwsfeit vaak een grappig verhaal ter vergelijking. Ik doe dit ook graag. Als er een vos in de buurt loopt, schieten mijn kippen in alle richtingen weg. Dat is echt niet wegens zijn ros haar, maar om wat ze over de vos gelezen hebben in de fabeltjeskrant."

"Stel dat die vos toevallig een vegetariër is en gewoon op wandel, genietend van het zonnetje. Dat weten de kippen niet. Dus stoppen ze zich weg voor de zekerheid. Die vooringenomenheid is niet tof voor de vos, en ook niet voor de kiekens, want ze hebben schrik voor niks. Ik bedoel maar, de kleur van onze medemensen is echt niet het probleem."

Tags urbanus