‘Thuis’-acteur Mathias Vergels kan het amper geloven: “Nooit gedacht dat dit mij nog zou overkomen”
‘Thuis’-acteur Mathias Vergels kan het amper geloven: “Nooit gedacht dat dit mij nog zou overkomen”
Foto: VRT/Thuis

Begin dit jaar lanceerde Mathias Vergels zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’. Het coronavirus trok een streep door de festivalzomer waar hij en zijn band naar uitkeken, en in de studio’s van ‘Thuis’ konden maandenlang geen nieuwe afleveringen ingeblikt worden.

"Die sluitingen, het leek op het scenario van een rampenfilm. Als iemand het mij vooraf had gezegd, dan zou ik het niet geloofd hebben. Surrealistisch, tot je plots in je zetel zit en beseft dat het menens is”, zegt Mathias Vergels in de Krant van West-Vlaanderen.

Uiteindelijk bleek de quarantaine nog een positief effect te hebben op de zanger/acteur. "Ik heb het sporten herontdekt. Ik ben opnieuw geometrische figuren beginnen tekenen en heb leren klussen. Nooit gedacht dat het mij nog zou overkomen, maar ik vind het plotseling plezant als ik aan mijn huis kan bricoleren.”

“Ik heb mezelf de voorbije weken inderdaad beter leren kennen. Door het plots wegvallen van de dagelijkse drukte, stress en gejaagdheid, kwam er rust en die heb ik omgezet in energie en creativiteit. Het continue proces van nieuwe muziek maken, kreeg een enorme boost, waardoor er nu al een massa materiaal klaarligt voor een nieuw album.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.