André Hazes krijgt kritiek: “Dat is onverantwoord en gevaarlijk”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Vorige week vrijdag lanceerde André Hazes zijn nieuwe single ‘Een Doodgewone Man’. De bijhorende clip krijgt kritiek. Een deskundige beweert immers dat er een gevaar in schuilt. Dat schrijft Superguide.

In de videoclip bij ‘Een Doodgewone Man’ – die maar liefst 8 minuten duurt – tonen twee acteurs een turbulente periode in het privéleven van André Hazes en zijn vriendin Monique Westenberg. De beelden zijn soms heftig. We zien hoogoplopende ruzies, en zelfs zelfmoordpogingen of verwijzingen daar naartoe. Zo zien we het hoofdpersonage bijvoorbeeld twijfelend langs een spoorweg staan.

André Hazes benadrukte al dat hij zelf nooit op het punt stond om een einde aan zijn leven te maken, maar volgens een deskundige gaat de clip op dat vlak toch wat ver. De zelfmoordverwijzingen zijn volgens Evita Bloemheuvel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie gevaarlijk.

In de Nederlandse Story vertelt ze dat dit mensen op ideeën kan brengen. "Op het moment dat je zelfmoordmethodes in beeld brengt, een spoorwegovergang laat zien en iemand met een hand vol pillen voor een spiegel filmt, is dat niet verantwoord. Mensen zouden hier immers een voorbeeld aan kunnen nemen."

Volgens Bloemheuvel hadden André en zijn team beter eerst de stichting op de hoogte gebracht. Dan had ze hen geadviseerd om in de clip te verwijzen naar de stichting. "Ik ga contact opnemen met zijn management en hoop hem op die manier bewust te maken van de risico’s. Ook al is het leed al geschied."