Studio 100 financieel heel zwaar getroffen door de coronacrisis: “Dit verlies is dramatisch”
Studio 100 financieel heel zwaar getroffen door de coronacrisis: “Dit verlies is dramatisch”
Foto: Photonews

Hans Bourlon heeft aan de alarmbel getrokken. De topman van Studio 100 heeft op vlaamsparlement.tv verteld dat het bedrijf had getroffen wordt door de coronacrisis. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Studio 100-baas Hans Bourlon verwacht dat zijn bedrijf dit jaar 70 miljoen euro omzetverlies zal lijden door de coronacrisis. Dat heeft hij gezegd in een interview met Jan De Meulemeester op vlaamsparlement.tv.

“Onze groep had een prognose van 200 miljoen euro omzet dit jaar en dat gaat gegarandeerd terugvallen tot ongeveer 130 miljoen euro. Dat is een verlies van 70 miljoen euro”, aldus Bourlon. Bourlon verwacht ook “drastische herstructureringen” als het bedrijf zijn pop-up theater in Puurs niet kan heropenen in augustus.

Studio 100 mag dan een financiële buffer hebben, Bourlon zegt dat de omzet dit jaar sowieso 70 miljoen euro lager zal liggen dan de verwachte 200 miljoen euro. “Het bedrijf zal dit jaar een dramatisch verlies draaien. Wij kunnen dit aan maar laat duidelijk zijn dat, als ons theater niet opengaat in augustus, dat wij drastische herstructureringen moeten doorvoeren”, aldus Bourlon.

Meer nieuws

Meer nieuws

.