Steven Van Gucht waarschuwt: “Daarvoor moeten we voorzichtig blijven”
Steven Van Gucht waarschuwt: “Daarvoor moeten we voorzichtig blijven”
Foto: Photonews

Donderdag lag het aantal nieuwe coronabesmettingen weer op 104, een lichte stijging tegenover de dagen ervoor. Viroloog ziet nog geen effect van de betogingen en versoepelingen, maar blijft voorzichtig. “Een kentering kan er elke dag komen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Als je naar de weekgemiddelden kijkt, zitten we nog altijd op een licht dalend traject. En ik benadruk het woord ‘licht’, want ik wil er geen goednieuwsshow van maken. Een kentering kan er elke dag komen. We zitten nu op 104, dat gaat wel, en morgen zal dat misschien ook nog boven de honderd liggen. De komende dagen hoop ik dat we eens definitief onder de honderd kunnen blijven”, aldus Steven Van Gucht.

“Maar we moeten er rekening mee houden dat dit cijfer op een gegeven moment kan stabiliseren en misschien weer gaat stijgen. De mogelijkheden voor het virus zijn toegenomen. We moeten realistisch blijven. We kunnen verwachten dat het op een gegeven moment gaat keren. Met het cafébezoek, het gaan reizen en attracties gaan bezoeken, moeten we toch heel voorzichtig omspringen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.