Dieter Coppens vergeet het nooit meer: “Ik voelde mij zo’n loser bij die bekende Vlamingen”
PMN
Dieter Coppens vergeet het nooit meer: “Ik voelde mij zo’n loser bij die bekende Vlamingen”
Foto: Photonews

Dieter Coppens is één van de meest geliefde personen in Vlaanderen. Iedereen vindt het zo knap wat hij elk seizoen telkens opnieuw doet in ‘Down The Road’.

Er was een tijd dat Dieter Coppens minder sterk in zijn schoenen stond. Nu durft hij ‘nee’ te zeggen. “Ik durf nu tegen pakweg de VRT te zeggen: ‘Laat maar weten wat er voor mij op de plank ligt, maar zorg er alsjeblieft voor dat het een programma is dat me past. Dat het niet iets is waarin ik een merkwaardige afsplitsing van mezelf moet spelen”, legt Dieter uit in Humo.

“Vroeger had ik dat zelfvertrouwen niet. Ik deed het in mijn broek als Pascal Braeckman en Nico Surings de klank en het beeld van mijn

programma’s verzorgden. Fuck, dacht ik dan, die mannen werken normaal met Tom Waes. En nu moeten ze godbetert op stap met Dieterke Coppens! (Denkt na) Ik voel me nogal snel klein in vergelijking met andere mensen.” 

“Ik zat ooit in een brainstormsessie met Steven Van Herreweghe en Adriaan Van den Hoof, en ik voelde me een loser – het petieterige jongetje dat met de grote mensen wilde meepraten. Die gasten stapelden joke op joke op joke, en ik zat daar wat bedremmeld naar te kijken. Want ik ben helemaal niet snel en ad rem."

Meer nieuws

Meer nieuws

.