Echtgenoot van Martine Jonckheere is er niet over te spreken: “Dat vind ik echt verkeerd van haar”
Echtgenoot van Martine Jonckheere is er niet over te spreken: “Dat vind ik echt verkeerd van haar”
Foto: Medialaan

Het leven heeft Martine Jonckheere nog niet gespaard. In Story vertelt de actrice dat het feit dat haar man Filip aan haar zijde stond dat gemakkelijker heeft gemaakt.

“Omdat hij iemand is op wie ik altijd kan terugvallen. Hij heeft me doen inzien dat ik veel meer moet relativeren, ook mijn ongelukkige momenten. Als ik in de put zit, legt hij uit hoe relatief alles is en dat het geen zin heeft om me slecht te voelen. Ja, Filip is mijn rots in de branding”, aldus Martine.

“Filip is de beste leermeester die ik mij kon inbeelden. En de allerbelangrijkste persoon in mijn leven. Ik heb al dikwijls gezegd: als hij er niet meer is, dan stopt mijn leven ook. Maar dat vindt hij bullshit.”

“Als ik me slecht voel, zal Martine er ook alles aan doen om mij op te beuren, hoor”, reageert Filip in het weekblad. “Aan de andere kant: Martine maakt het leven veel moeilijker door slechte ervaringen uit het verleden telkens op te rakelen. Ik vind dat niet nodig. In het leven maak je goede en slechte dingen mee, dat is geen toeval. Negatieve gebeurtenissen zorgen ervoor dat je later intelligenter omgaat met soortgelijke situaties. Je leert eruit.”

“Ik zou uiteraard ook eerst verloren zijn zonder Martine. Maar ik zou de draad van mijn leven wel oppikken, uit respect voor haar”, zegt Filip. “Martine is wel fatalistischer in deze redenering, ze overtuigt zichzelf er bijna van dat ze op een dag alleen zal verder moeten. Dat vind ik verkeerd, ik probeer daar juist zo weinig mogelijk over na te denken, maar zij probeert mij te confronteren met dat soort dilemma’s.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.