Moora Vander Veken over vulgaire berichten op sociale media: “Die vrouwen zoeken het wel wat op”
Moora Vander Veken over vulgaire berichten op sociale media: “Die vrouwen zoeken het wel wat op”
Foto: Photonews

Vrouwelijke BV’s krijgen dagelijks heel wat vulgaire berichten via de sociale media. Actrice Moora Vander Veken verkondigt daar in Het Laatste Nieuws een opvallende mening over.

"Uiteraard vind ik het niet oké om zulke berichten te versturen, maar soms vraag ik me af of sommige vrouwen dat niet een beetje opzoeken", zegt Moora Vander Veken. "Als je erg open bent online, dan geef je mannen al snel het idee dat ze een stapje verder kunnen of mogen gaan. Als je als bekende Vlaming op iedere foto je lichaam toont, dan weet je ook dat je zulke berichten kan verwachten.”

“Ik denk dat vrouwen meer moeten focussen op het delen van hoogtepunten in ons leven, in plaats van enkel alles te delen dat met ons lichaam te maken heeft. Dat is niet gezond en wijst er vooral op dat je onzeker bent en complimentjes wil krijgen.”

"Mijn eigen sociale media zijn bewust niet seksueel getint. Ik heb in het verleden al wel bikinifoto's gepost, maar ik wil niet dat mannen mij alleen maar geil vinden. Ik denk dat ze dat ook snappen, want ik krijg zelden dat soort berichtjes. En als ik ze krijg, dan zijn ze meestal oudere mannen die me willen leren kennen en ga ik daar niet op in. Het ergste dat ik meemaakte? Een foto van een koppel dat seks had, waar dan mijn hoofd op gemonteerd werd. Zoiets is vooral heel eng."

Meer nieuws

Meer nieuws

.