“Je kan Walter Capiau niet eeuwig blijven achtervolgen voor wat hij gedaan heeft”
PMN
“Je kan Walter Capiau niet eeuwig blijven achtervolgen voor wat hij gedaan heeft”
Foto: Photonews

Sinds kort sinds VRT de satirereeks ‘Magesien’ uit. In die reeks is ook Walter Capiau te zien.

Walter Capiau gaf zelf toe dat hij zich destijds schuldig maakte aan kindermisbruik. Tot een rechtszaak kwam het nooit want de zaken waren verjaard.

Dat VRT Walter Capiau weer op het scherm brengt, stoot velen tegen de borst. Maar bij de VRT vinden ze dat het tijd is om de bladzijde om te draaien. 

“Dat zijn dingen van jaren geleden! Je kan de man - hij is ook al bijna twee jaar dood - daar niet mee blijven achtervolgen”, is VRT-woordvoerder Hans Van Goethem duidelijk in Het Laatste Nieuws.

“Of dit programma nu wordt uitgezonden of niet, dat verandert niks aan wat hij heeft verwezenlijkt. Wat hij op tv deed, was goed en op bepaalde momenten zelfs magistraal. Natuurlijk heeft Walter foute dingen gedaan, maar moet hij daarom voorgoed van het scherm worden geweerd?”

“Ik kan begrijpen dat men Walter - mocht hij nog leven - nu geen nieuwe dingen meer zou laten doen op televisie, uit respect voor de slachtoffers. Maar heruitzendingen van vroeger moeten toch kunnen? En hetzelfde gaat op voor Bart De Pauw, vind ik.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.