Sabine Hagedoren ziet verandering op de weerkaarten maar waarschuwt ook: “Kans op wateroverlast, felle windstoten en hagel”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Ook de komende dagen is er kans op felle buien of onweer. Vanaf het weekend wordt het droger. Begin volgende week wordt het opnieuw zomer.

"Woensdag komt een storing vanuit het zuiden dichterbij. We starten nog met redelijk wat zon, maar in de loop van de dag gaat vanuit het zuiden de onweersdreiging groter worden. Die onweersbuien zullen vooral na de middag intenser worden. Er is kans op wateroverlast, felle windstoten en hagel. De temperatuur bedraagt zo’n 23 graden."

"De nacht van woensdag op donderdag starten we eerst nog met onweersbuien. Dat kan lokaal veel neerslag geven. Vanaf het zuiden wordt het opnieuw droog met bredere opklaringen. Het wordt 10 tot 15 graden."

"Die storing blijft donderdag nog eventjes slepen over het noorden. Al snel komen er opklaringen, maar dat is tijdelijk. In de loop van de voormiddag zullen de stapelwolken opnieuw opbollen, en is er alweer hier en daar kans op buien of onweer. In het centrum en het oosten blijft het mogelijk wat droger."

"Ook vrijdag start met mooie opklaringen gevolg door stapelwolken. De buien en onweders zijn dan vooral voor het zuiden van het land. In Vlaanderen en Brussel is de kans groter dat het droog blijft. We gaan naar 20 of 21 graden."

"In het weekend stijgt de luchtdruk. Zaterdag en zondag blijft het waarschijnlijk grotendeels droog. Zaterdag stijgt de temperatuur tot 22 graden, zondag tot 23 of 24 graden. Begin volgende week is er zelfs volop zon en zomers warm rond 24 of 25 graden."

Tags r24