Kelly Pfaff spreekt klare taal over haar kinderen: “Dat gebeurt niet, uit respect voor hen”
Kelly Pfaff spreekt klare taal over haar kinderen: “Dat gebeurt niet, uit respect voor hen”
Foto: Photonews

Kelly Pfaff werkt mee aan een bewustwordingscampagne van Telenet rond Sharenting: ouders die foto's van hun kinderen delen op de sociale media. Kelly wil dat ouders twee keer nadenken alvorens ongevraagd een foto van hun kind online te publiceren.

Kelly Pfaff werkt als bekend gezicht mee aan deze campagne. Zij is moeder van twee kinderen én actief op de sociale media. Zij is met andere woorden ervaringsdeskundige in deze materie. Voor Kelly bestaat er geen twijfel over: zij deelt geen foto’s van haar kinderen als zij dat niet willen: “Als zij dat niet willen, dan gebeurt dat niet. Ik vind dat normaal, dat is ook het respect dat je moet hebben naar uw kind”, zegt Kelly in een filmpje. 

“Wij zijn bewust gestopt met de Pfaffs toen Shania twaalf werd. We wilden dat de kinderen fouten konden maken zonder dat de camera’s voortdurend op hen gericht stonden. Want beelden blijven voor altijd. En stel dat ze later gaat solliciteren en hun baas googelt hen. Dan wil je toch niet dat er dingen op staan die gênant zijn.”

Kelly doet op haar Instagram Stories dan ook een oproep naar andere ouders toe om twee keer na te denken voor ze ongevraagd een foto van hun kind delen op de sociale media. “Als ouder probeer je zo min mogelijk emotionele littekens achter te laten tijdens de opvoeding van uw kind… Zorg ervoor dat je geen digitaal litteken nalaat, want deze gaan generaties mee."

Meer nieuws

Meer nieuws

.