Prins Laurent heeft hoop om zijn miljoenen te krijgen: “Dat kan ik met het geld doen”
Prins Laurent heeft hoop om zijn miljoenen te krijgen: “Dat kan ik met het geld doen”
Foto: Photonews

Prins Laurent heeft gelijk gekregen van de rechter. Hij hoopt zo snel mogelijk de 50 miljoen euro op zijn bankrekening te krijgen. Dat schrijft Dag Allemaal.

In Dag Allemaal vertelde prins Laurent eerder dat de Belgische staat veroordeeld werd om het geld vrij te geven dat Libië aan zijn vzw moet betalen voor een herbebossingsproject in de woestijn. Nadat de Libische staat eenzijdig een contract voor een milieuproject had verbroken, heeft de vzw van Laurent immers recht op een schadevergoeding van 50 miljoen.

Die som maakt deel uit van 14 miljard euro die België in beslag nam van het vroegere regime in Libië, en die geparkeerd staat op rekeningen bij de Euroclear-bank. Euroclear tekende beroep aan tegen de inbeslagname van de 50 miljoen euro, maar dat beroep werd nu verworpen.

Prins Laurent heeft dus finaal gelijk gekregen, en wil het geld zo snel mogelijk op zijn bankrekening zien verschijnen. Dat maakte hij duidelijk door in eigen persoon af te zakken naar het Brusselse justitiepaleis.

“Met dat geld kan ik een nieuwe vzw opstarten om zaken te doen voor het algemeen belang”, zegt Laurent. Volgens de advocaat van prins Laurent, ligt de bal nu in het kamp van de regering. “De federale overheid moet het geld ontvriezen, zodat de prins uitbetaald kan worden”, klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.