Mede-oprichter ‘Echt Antwaarps Teater’ haalt uit naar Ruud De Ridder: “Ik word daar echt misselijk van”
Mede-oprichter ‘Echt Antwaarps Teater’ haalt uit naar Ruud De Ridder: “Ik word daar echt misselijk van”
Foto: ATV

Vorige week kondigde Ruud De Ridder in tranen het einde van het Echt Antwaarps Teater aan. “Nicole en ik zijn op, de onzekerheid van corona weegt te zwaar om nog door te gaan”, citeert Dag Allemaal hem. Daarna vroeg Ruud aan de fans die al tickets hadden gekocht om hun geld niet terug te vragen. In Dag Allemaal reageert mede-oprichter Ivo Pauwels misnoegd. “Ach, Ruud speelt gewoon komedie”, meent hij.

In 1981 werd het Echt Antwaarps Teater uit de grond gestampt. Mede-oprichter was acteur Ivo Pauwels, maar hij stapte in 1995 op nadat zijn vriendschap met Ruud bekoeld was. “Ik vind het natuurlijk spijtig dat het theater stopt”, zegt Ivo in het weekblad. “Want het Echt Antwaarps Teater heeft zeker zijn plaats in het Vlaamse culturele leven.”

“Maar er zit me iets dwars”, gaat hij verder. “Ik kan moeilijk verdragen dat Ruud nu doet alsof hem een ramp overkomt, terwijl hij vorig jaar de hele bedoening heeft verkocht en thuis op een berg geld zit. En dan voor de camera krokodillentranen staan wenen, en de fans smeken om het geld van hun tickets niet terug te vragen. Sorry, daar word ik misselijk van.”

Ruud heeft het geld van de verkoop naar eigen zeggen moeten gebruiken om openstaande leningen af te betalen. “Dat kan wel zijn, maar ik verzeker je dat er nog geld genoeg is”, aldus Pauwels. “Ik ben veertien jaar zijn zakenpartner geweest, en weet heel goed dat hij al die jaren altijd aan zijn centen heeft zitten denken. Hij schreef stukken bij de vleet, en het moest altijd maar opbrengen. Er zijn mensen die het veel erger hebben in de theaterwereld. Denk maar aan zijn zoon Sven, die twee jaar geleden zijn eigen gezelschap heeft opgericht, goed aan het draaien was en nu helemaal stilligt.”

Tot een verzoening met Ruud zal het niet meer komen. “Neenee, dat kan niet. Ik heb mijn buik vol van die mensen, echt waar! Dat neemt niet weg dat ik het Echt Antwaarps Teater altijd een warm hart ben blijven toedragen, ik heb er doodgraag gespeeld. Wij waren talk of the town, maar Ruud heeft het zelf naar de botten geholpen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.