Frank Deboosere spreekt alarmerende taal: “Gaan met z’n allen richting de afgrond”
PMN
Frank Deboosere spreekt alarmerende taal: “Gaan met z’n allen richting de afgrond”
Foto: Photonews

Frank Deboosere waarschuwt ons allemaal. Het wordt tijd dat er ingegrepen wordt.

Door de coronacrisis zijn de klimaatjongeren uit beeld verdwenen. Dat kan je trouwens zeggen over alles wat met het klimaat te maken heeft. “Ik vrees inderdaad dat klimaat absoluut geen issue meer is. Dat is jammer, we gaan dat als een boemerang terugkrijgen”, bedenkt weerman Frank Deboosere zich in Het Laatste Nieuws.

“Terwijl we nu net de mogelijkheid hebben om industrieën die erg CO2-intensief zijn aan te manen meer hun best te doen. Dit is het moment om een kerosinetaks op te leggen aan vliegmaatschappijen: ‘Jullie willen blijven bestaan? Prima, maar vliegreizen voor 20 euro naar Faro, dat kan niet meer.' Je betaalt verdorie meer om met de trein naar Aarlen te reizen!”

"Zo kunnen we niet verdergaan"
“We hebben de mensen in het verleden te veel gegeven. Dat gaan we moeten afpakken en dat wordt moeilijk. Er zijn nu al veel klimaatvluchtelingen en er zullen er nog meer komen. Wat gaan we daarmee doen? Een muur bouwen? Erop schieten? En ondertussen laten we idioten als Trump de steenkoolindustrie promoten, terwijl Bolsonaro het Amazonewoud platbrandt.”

Deboosere wil dat er ingegrepen wordt als het over het klimaat gaat. “Het is zonneklaar dat we zo niet kunnen verdergaan. Toch wandelen we met zijn allen richting de afgrond. Dat is ­jammer, want nu is het nog mogelijk om het tij te keren. Als we er nu aan beginnen, kost het ons weinig en brengt het iedereen veel op. Door te wachten, wordt het alleen maar erger."

Meer nieuws

Meer nieuws

.