“Ik kan mij niet inbeelden dat Clouseau dat deze periode gaat doen in het Sportpaleis”
PMN
“Ik kan mij niet inbeelden dat Clouseau dat deze periode gaat doen in het Sportpaleis”
Foto: Photonews

Jan Van Esbroeck is de grote baas van het Sportpaleis. Ook daar kunnen voorlopig geen optredens meer doorgaan.

Vanaf 1 juli mogen onze artiesten wel weer gaan optreden. Het mag wel maar voor maximum 200 man. “Die 200 is natuurlijk dodelijk”, merkt Jan Van Esbroeck op bij Linde Merckpoel van Studio Brussel. “Volgens mij is het niet eens duidelijk op welke manier die 200 zich moeten positioneren.”

“Ik vind het allemaal wraakroepend. Er mogen wel 240 mensen uren naast elkaar in een vliegtuig gaan zitten. Dan vraag je je af waarom wij dat geen 800 mensen mogen ontvangen in een veel grote ruimte? Dat is frustrerend. Je voelt dat ook overal.”

Versoepelingen
Het is dus wachten op verdere versoepelingen. Stel dat je op een bepaald moment 30% van de capaciteit mag gebruiken dan mag het Sportpaleis iets meer dan 5.000 mensen ontvangen. “Voor een stand-up comedian zal dat wel gaan. Wat voor nut heeft het als artiest als 2/3de van de stoelen leeg zijn? Het publiek heeft elkaar nodig", gaat Jan verder.

“Wij leven van het internationale talent. Die kunnen niet door Europa op tournee gaan. Ook lokaal is het een probleem. Om een onnozel voorbeeld te geven, ik zie Clouseau nog niet direct ‘Ik, Jij of Zij’ zingen voor een zaal die maar voor 2/3de gevuld is. Dat gaat niet gebeuren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.