Somber voor Joyce De Troch: “Zie het allemaal in rook opgaan”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Joyce De Troch maakte vroeger nog deel uit van de meidengroep ‘Opium’. Tegenwoordig is Joyce weddingplanner.

Voor weddingplanners zijn het sombere tijden. Heel veel koppels annuleren hun huwelijk door de coronacrisis. Vorige week ging nog 20% van de geplande huwelijken door, nu nog slechts 5%.

“Het magische seizoen ligt aan diggelen. De zomer komt eraan, maar niet echt hoopvol voor ons. Waarom zeg ik magisch? 2020 was voor vele koppels iets om naar uit te kijken. Dat valt nu allemaal weg”, legt Joyce De Troch uit bij Radio 2.

“De huwelijken die wel nog doorgaan zijn volharders die zich gaan houden aan een bubbel. Er wordt ons opgelegd om maximaal 10 personen aan één tafel te zetten en de afstanden moeten uiteraard gerespecteerd worden. Daarnaast zijn er nog heel veel regels die het feesten helemaal minimaliseren. De romantiek wordt weggenomen. De 5% die overblijven zijn echt de volharders die het willen blijven doen. Het grote aantal verschuift uiteraard en hoopt op betere tijden.”

Joyce hoopt dat de overheid zal ingrijpen. “We eisen een hinderpremie van 160€ per dag. De foorkramers ontvangen dat ook godzijdank. Eventueel een btw-verlaging? Dat is allemaal koffiedik kijken, en vragen en hopen natuurlijk. Maar ik vrees, zoals in vele sectoren, dat er ook bij ons heel wat figuurlijke lijken gaan vallen. Dat zijn onze winstmaanden en die zien we nu gewoon in rook opgaan!”

Volg ons nu ook Instagram!