Steven Van Gucht: “Hopelijk zien jullie mij daar niet snel terug”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Steven Van Gucht trekt zich weer wat meer terug in zijn labo. Er komt voorlopig een einde aan de persconferenties om 11 uur om een stand van zaken te geven over het coronavirus.

Steven Van Gucht kan niet meer anoniem door het leven gaan. Het is voor de viroloog nog wel een beetje wennen. “Ik vraag me af hoelang het zal duren voor ik opnieuw anoniem kan bewegen. Zelfs met een mondmasker herkennen de mensen mij”, stelt Van Gucht vast in Het Nieuwsblad. 

“Het is raar, want ik had er nooit bij stilgestaan dat het zo zou zijn. Ik was al eens op tv gekomen met de griep, maar nu herkennen ze mij plots allemaal op straat. Heel vreemd. Maar ik ga ervan uit dat het met de tijd wel wat zal afzwakken.”

Draad weer oppikken
“Ik ga proberen om zo veel ­mogelijk in het labo te zitten en me te focussen op mijn onderzoeksprojecten die on hold werden gezet. Ik ga geleidelijk aan de draad weer oppikken, maar een deel van mijn job blijft ­Covid-19. Zolang het probleem niet opgelost is, blijf ik ermee bezig. Ik kijk er wel naar uit om met andere dingen bezig te zijn.” 

“En als het nodig is, bouwen we de Covid-19-communicatie ­opnieuw op. Het coronavirus is als een krokodil die in het water ligt, klaar om toe te happen. ­Hopelijk blijft het positief evo­lueren en zien jullie mij niet snel terug op persconferenties."