Ruud De Ridder over de breuk met zijn zoon Sven: “Ik ben verbijsterd hoe beenhard ik kan zijn”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Begin deze week trok Ruud De Ridder de stekker uit zijn levenswerk: het Echt Antwaarps Teater. In Het Laatste Nieuws vertelt hij hoe het nu met hem gaat, en komt hij terug op de breuk met zijn zoon Sven.

“Ik sta dit jaar vijftig jaar op de planken, heb in veertig jaar EAT 149 producties geschreven en heb totáál geen goesting meer om ooit nog iets met theater te maken te hebben. Het is wég! Heel vreemd. Ik voel het niet meer! Niks”, zegt Ruud De Ridder openhartig.

De acteur kan daar geen verklaring voor geven. "Ik voel wel heel veel verdriet. Ook om de trouwe medewerkers die ik heb moeten ontslaan. Maar geen spijt, ook geen opluchting. Alsof ik al heb losgelaten. Ik bén zo, blijkbaar, ook in vriendschappen en relaties, dat eens ik iets loslaat, ik niet meer terugkijk."

Ook met zijn zoon Sven heeft Ruud geen contact meer. Hij stapte op uit het theater, na strubbelingen in de familie. "Ik wil het over Sven niet te veel hebben. Maar ja, dat klopt”, reageert Ruud verbaasd. “Ik noem mezelf een gevoelsmens. Maar ik ben verbijsterd hoe beenhard ik blijkbaar ook kan zijn."

"Ik zeg het: ik heb het losgelaten”, zegt Ruud daar ook nog over. “Het is nu zo. Met ouder worden ontdek je eigenschappen van jezelf die je nooit had vermoed. Vergevingsgezind zijn, bijvoorbeeld, ik bén dat blijkbaar niet. Dan denk ik, allez Ruud, het is uw eigen kind. Hoe reagéér ik nu?”