Erik Van Looy vraagt het al jaren: Dieter Coppens onthult waarom hij niet wil deelnemen aan ‘De Slimste Mens’
Erik Van Looy vraagt het al jaren: Dieter Coppens onthult waarom hij niet wil deelnemen aan ‘De Slimste Mens’
Foto: Photonews

Dieter Coppens heeft nog nooit deelgenomen aan De Slimste Mens. In HUMO onthult hij waarom dat ook nooit zal gebeuren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De productie van ‘De Slimste Mens’ zou Dieter Coppens maar al te graag zien deelnemen aan de quiz, en ook presentator Erik Van Looy polst jaarlijks of hij zich niet kandidaat wil stellen. Elk jaar zegt Dieter ‘nee’, en daar heeft hij een opvallende reden voor.

“Vroeger zei ik aarzelend nee, met een soort schaamte. De reden waarom ik niet meedoe, vond ik gênant: ik kan dat gewoon niet goed”, geeft Dieter toe in HUMO. “Ik ben niet de man van de parate kennis, en ik heb iets te veel blinde vlekken. Acteurs en BV’s, bijvoorbeeld: ken ik niemand van. Ik neem ook altijd m’n vrouw mee naar feestjes, zodat zij me kan influisteren wie wie is.”

Tegenwoordig heeft Dieter er minder problemen mee om ‘nee’ te zeggen. “Het voelde altijd als een gebrek aan, als een kleine mislukking. Terwijl ik nu gewoon weet: dat kan ik niet, maar ik kan wel iets anders, en dat is prima zo.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.