Frank Deboosere belooft mooi zomerweer de komende dagen: “Maar dan breekt wisselvallige periode aan met mogelijk felle buien”

door: Redactie
Het weer belooft dit weekend vrij mooi te worden. Dat blijft zo duren tot midden volgende week.

"Zaterdag beginnen we met heel veel zon. In de loop van de dag komen er stapelwolken en valt er in het oosten van het land misschien nog een lokale bui. Het wordt echt aangenaam zomerweer. We gaan op veel plaatsen naar 25 tot lokaal 27 graden. Aan de kust zal het 21 graden zijn, bij een zeebries."

"Ook zondag doet het weer echt z’n best. Er is een bui mogelijk in het noordoosten en het oosten van het land. Maar er zijn opnieuw ook heel brede opklaringen, en zomerse temperaturen rond 25 graden. Omwille van een zeebries komen de temperaturen aan de kust niet hoger dan 18 graden."

"Op maandag zomert het opnieuw, bij 23 à 24 graden. Een lokale bui of een lokaal onweer zit er altijd in. Maar algemeen gesproken worden zaterdag, zondag en maandag drie vrij mooie, Belgische zomerdagen."

"Dat aspect ‘Belgisch’ komt dinsdag, woensdag en donderdag wat meer aan bod. Het blijft vrij warm, met 23 graden. Maar midden volgende week breekt er een periode aan met echt wisselvallig zomerweer. Dan zijn er lokaal felle buien mogelijk, met onweer."

"Als de laatste weermodellen juist zijn, gaan we vanaf volgend weekend opnieuw droger en zonniger weer krijgen. En ook dan blijven de temperaturen zomers, met 24 graden en meer."