Acteur uit Ketnetmusical met spoed naar ziekenhuis gebracht

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Jérémy Vrielynck uit Deerlijk speelde ooit de hoofdrol in een musical van Ketnet. Hij doet het tegenwoordig ook goed als zanger. Met 'Alleen bij Jou' heeft hij een radiohit beet bij Radio 2.

Maar maandag liep het mis voor Jérémy Vrielynck. Hij werd opgenomen in het UMC Sint-Pieter ziekenhuis in Brussel. “Maandag had ik repetitie voor mijn zangexamen aan het conservatorium in Brussel", vertelt Jérémy aan Radio 2. "Toen is het fout gelopen. Ik heb mijn zangles nog gehad en wandelde op mijn gemak naar huis. Daar begon ik mij na een kwartiertje niet zo lekker te voelen.” 

“Ik ben op bed gaan liggen en dacht dat ik een migraine aanval had. Dat heb ik af en toe wel eens. Na een uur vroeg mijn vriendin of het beter ging en ik antwoordde heel vreemd. Toen had ze door dat er iets mis was met mijn spraak. Ze vroeg nog een aantal dingen en het ging enkel achteruit. Op een bepaald moment kon ik niets meer dan een aantal kreunklanken uitbrengen. Terwijl ik wel wist dat ik iets wou zeggen. Ik had ook door dat het me niet lukte. Er blokkeerde iets.”

Hersenvliesontsteking
“Ze heeft me met twee andere vriendinnen naar het ziekenhuis gebracht. Daar ben ik meteen geholpen, want niemand wist wat het was. Het kon een hersenbloeding zijn of een hersenvliesontsteking. En dat was het dus, een hersenvliesontsteking.”

“In mijn hersenen heeft dat waarschijnlijk het spraakgedeelte aangetast maar dat is gelukkig na drie dagen genezen. Ik heb wel heel zware medicatie gekregen en ik zal nog vier tot negen weken moeten revalideren thuis.”