William Boeva slachtoffer van vreselijke diefstal: “Waanzin dat ze zoiets stelen”
PMN
William Boeva slachtoffer van vreselijke diefstal: “Waanzin dat ze zoiets stelen”
Foto: Photonews

William Boeva is het slachtoffer geworden van een diefstal. Dieven ging er met zijn elektrische rolstoel vandoor.

William Boeva had sinds kort een StreetJet in huis. Dat is een elektrische rolstoel waarmee hij ook op de baan mag. Voor langere afstanden verplaatst de comedian zich met een rolstoel.

Maar nog geen week later is hij die alweer kwijt. Dieven hebben de kelder van zijn appartement leeggeroofd. “Ik gebruik die rolstoel niet zo heel vaak”, licht William Boeva toe bij Qmusic. “Dat is ook zo nog een stigma in onze maatschappij. Ik heb dat jarenlang wat van mij afgeschoven.”

“Ik kan die rolstoel ook niet alleen voortduwen. Daarom heb ik een week geleden een StreetJet gekocht. Dat ziet eruit als een voorwiel van een brommer en dan kan je daar zelf mee rijden. Dat is elektrisch.”

“Het gaf mij wel een fantastisch gevoel. Ik kon bijvoorbeeld naar buiten zonder dat vrienden mij hoefden te duwen. Dinsdagnacht is er dan bij mij ingebroken in het appartement. Ze hebben de kelders opengebroken en mijn StreetJet gepikt. Ik ben nu mijn vrijheid weer kwijt.”

“Zo’n StreetJet kost 5.000 euro. Je moet zoiets aanvragen en je kan dat niet zomaar opnieuw opvragen. Dat is een jammerlijk verhaal. Het zou kunnnen dat dieven dit te koop gaan aanbieden op tweedehandswebsites. Die dieven kunnen daar niets meedoen want dat is volledig aangepast aan mij. Hopelijk komt het op die manier terecht. Het is waanzin dat ze zoiets stelen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.