Kandidaten van ‘Love Island’ met Viktor Verhulst moeten deze coronamaatregel niet naleven

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Coronavirus of niet, dit najaar komt er weer een seizoen van ‘Love Island’. De datingshow met Viktor Verhulst laat zich niet tegenhouden.

Tien Vlaamse en tien Nederlandse kandidaten nemen hun intrek in een villa in het Spaanse Gran Canaria in soms wisselende samenstellingen. De kijker bepaalt uiteindelijk wie zal moeten vertrekken.

De dagelijkse datingshow trok vorig jaar op VIER zo’n 227.303 kijkers. Het programma was online goed voor liefst vijf miljoen views. Acht van de kandidaten hielden een relatie over aan het spel. Dit jaar zal het programma te bekijken zijn op VIJF.

Maar dit jaar is er het coronavirus. Daarom worden er speciale maatregelen genomen zegt woordvoerster Barbara Salomon in Het Nieuwsblad. “Over de toepassing van de maatregelen zijn de producent en zendergroepen RTL en SBS voortdurend in overleg. Er wordt een protocol opgesteld op basis van wat op dit moment geldt in België en Nederland én de maatregelen in Spanje, het land van opname.”

Geen afstand houden
“Spanje hanteert op dit moment bijvoorbeeld de regel van twee meter afstand. Als Love island nu zou plaatsvinden, voeren we voor de hele crew die tweemeterregel in. Dat protocol wordt wekelijks geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.”

De kandidaten zullen ook meermaals getest worden. Er zijn testmomenten voor ze op reis vertrekken en voor de start van de opnames. Als de kandidaten aankomen gaan ze ook enkele dagen in quarantaine.

“Omdat de deelnemers dan in principe coronavrij zijn, wordt de groep in de villa gezien als een huishouden. Ze hoeven dus geen afstand te houden en krijgen alle vrijheid. En mochten ze tijdens de opnames alsnog getest willen worden, kan dat. De crew staat in contact met zieken­huizen in de buurt.”