Wim Lybaert weigert: “Op die manier maak ik geen nieuw seizoen van De Columbus”
PMN
Wim Lybaert weigert: “Op die manier maak ik geen nieuw seizoen van De Columbus”
Foto: Instagram

Met een omgebouwde Mercedes-schoolbus uit 1983 trekt Wim Lybaert met bekende Vlamingen op reis. ‘De Columbus’ trekt wekelijks meer dan een miljoen kijkers die de reis volgen.

Wim Lybaert trok normaal gezien deze maand opnieuw op reis voor het vierde seizoen van ‘De Columbus’. Die reis is echter uitgesteld. "Alles is opgeschoven, maar het is dus nog afwachten waar we vanaf juli heen mogen", aldus Wim in Het Laatste Nieuws. 

"Het wordt alleszins geen coronaversie. De bus kan een bubbel zijn, maar als je met plexiglas en mondkapjes begint te werken, raak je aan de kern van het programma. Zijnde de vrijheid en ongedwongenheid. Ik kan me zo'n seizoen gewoon echt niet inbeelden, daarvoor is het programma me veel te dierbaar."

Reacties
Wim vond dit seizoen tot nu toe het beste. "Klopt. Na al die reizen ben ik er meer en meer in geslaagd mijn verstand los te laten en op mijn buikgevoel af te gaan.” 

“Normaal gezien ben ik iemand die alles tot in de puntjes voorbereid, maar dit keer ben ik er veel meer in geslaagd vrijheid in mijn hoofd te creëren. Maar ook de reacties waren deze keer nog overweldigender.”

“Zo kreeg ik bijvoorbeeld een brief van broeder Jonas uit de abdij van Westmalle. Die vertelde dat ze een tv-loos bestaan leiden, maar dat er tijdens het middagmaal wordt voorgelezen uit het Columbus-boek. Als ik dat hoor ben ik oprecht trots en vereerd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.