Kroonprinses Elisabeth oogst veel bewondering met prachtig gebaar voor mensen die het moeilijk hebben: “Echt chapeau, hoor”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Groot-Brittannië zijn ze dol op onze kroonprinses Elisabeth. De troonopvolgster wordt daar zelfs vergeleken met Kate Middleton, iets wat volgens royaltywatcher Kathy Pauwels niet onterecht is. Ook zij ziet gelijkenissen tussen de twee dames.

“Nu Meghan Markle Engeland ontvlucht is, geloof ik dat de Britse kranten met kroonprinses Elisabeth een mooie, stijlvolle, plichtbewuste én toekomstige koningin ontdekt hebben”, zegt royaltywatcher Kathy Pauwels in TV Familie.

“Elisabeth heeft de goeie vibes van haar mama Mathilde geërfd. Zowel Kate als Elisabeth houden zich trouw aan hun verplichtingen. Ze doen beiden aan vrijwilligerswerk en hebben mensen telefonisch een hart onder de riem gestoken tijdens deze coronaperiode. Chapeau, hoor. Hierdoor komen ze dichter bij het volk.”

Dat vindt Kathy en echte trend onder jongere royals. “Je kan Elisabeth en Kate hierin vergelijken met de Noorse kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse kroonprinses Victoria. Zij zorgen, net als Kate en Elisabeth, voor een frisse, nieuwe wind bij de royals. Het zijn moderne prinsessen die mee zijn met hun tijd, echte trendsetters. En Kate en Elisabeth zijn ook nog eens voortrekkers van de vrouwenrechten binnen de monarchie.”

“Voor veel Britse vrouwen is Kate een voorbeeld op het vlak van mode”, zegt Kathy ook nog. “Laat Elisabeth rustig haar eigen stijl zoeken. En dan ben ik ervan overtuigd dat veel Belgische vrouwen er ook zo zullen willen uitzien als zij. Voor zover dit nu al niet het geval is.”