Prins Joachim moet stevige boete betalen: "Ernstig misdrijf"
PMN
Prins Joachim moet stevige boete betalen: "Ernstig misdrijf"
Foto: Photonews

Prins Joachim kent zijn straf. De prins, die momenteel het coronavirus heeft en in Spanje verblijft, vernam woensdag de strafmaat.

Prins Joachim moet een boete van 10.400 euro betalen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De prins negeerde de coronamaatregelen. Bij aankomst moest hij in quarantaine gaan, maar deed dit niet. De neef van koning Filip bezocht in plaats van in quarantaine te gaan, zelfs nog twee feestjes.

De Spaanse autoriteiten tillen hier heel zwaar aan. "Dit is een ernstig misdrijf", luidt het daar. Prins Joachim kreeg woensdag dan ook te horen dat hij een stevige boete zal moeten betalen. De prins kan nog wel in beroep gaan. Hier heeft hij twee weken de tijd voor.

Als de prins dit niet doet en zijn fout erkent, dan zal het dossier geklasseerd worden. Hij zal dan ook maar de helft van de opgelegde boete moeten betalen, zo'n 5.200 euro. Prins Joachim heeft zich eerder ook al geëxcuseerd via zijn advocaat. “Ik bied mijn excuses aan voor het niet-respecteren van alle quarantainemaatregelen tijdens mijn reis. In deze moeilijke tijden wilde ik niemand beledigen. Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de consequenties dragen. Joachim van België.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.